EMDR  – bij Therapie Den Bosch – Hypnobalance

 

Wat is EMDR?

EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing) is een techniek die speciaal ontwikkeld voor het verwerken en loslaten van traumatische ervaringen of bij het aanpakken van terugkerende angstgevoelens. Deze techniek is in korte tijd heel bekend geworden, omdat EMDR een techniek is die goed en snel werkt. Door de populariteit is de werking van EMDR inmiddels uitvoerig wetenschappelijk onderbouwd.

Mogelijk zijn je klachten ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis, bijvoorbeeld een ongeluk of een misdrijf. Maar het kan ook zijn dat bepaalde gevoelens, zoals angst, geleidelijk zijn ontstaan in de loop van je leven of in je kindertijd). Met EMDR kun je al die negatieve gevoelens en doorwerkende angsten verwerken en loslaten.

 

Emoties verwerken

Het kan zijn dat we emoties automatisch verdringen en gewoon doorgaan met het even. Het kan ook zijn dat ons brein automatisch die gevoelens wat wegdrukt als een soort ‘beveiliging’. Omdat we anders te veel uit evenwicht zouden raken. Maar die weggedrukte emoties kosten veel energie. Bovendien kunnen ze ons in de loop der tijd toch gaan opbreken of kunnen ze andere gevoelens beïnvloeden. Ze blijven sluimeren. Met EMDR kunnen we de weggedrukte gevoelens wel verwerken, waardoor de klachten verdwijnen en alle hervonden energie gebruikt kan worden voor je persoonlijke groei en ontwikkeling. Lees vooral ook de talrijke positieve cliëntervaringen die bij Therapie Den Bosch – Hypnobalance, Emdr hebben gehad.

 

Werkwijze Therapie Den Bosch

De aanpak is praktisch en doelgericht. De oorzaken van de klachten worden onderzocht en aangepakt. Dit wordt gedaan met de meest effectieve methoden en technieken zodat je in korte tijd weer de goede kant op gaat.

Johan de Jong helpt je jezelf opnieuw te ontdekken en je boosheid, pijn, zorgen en verdriet achter je te laten. Zolang jij maar bereid bent eerlijk en open met jezelf aan het werk te gaan heb je na  een doorgaans kort traject de regie weer terug en voel je je krachtiger en onafhankelijker. Je merkt dat er weer ruimte ontstaat voor ontwikkeling, groei en de leuke dingen in je leven.

De sessies kunnen zowel overdag als in de avond en zowel op werkdagen als in het weekend worden ingepland.

Heeft u hierover vragen bel dan gerust met 073 – 7113310 of vul het contactformulier in.

 

Johan de Jong - Hypnobalance

Contact

Neem gerust contact op met Johan de Jong.