Hypnose / Hypnotherapie

bij Therapie Den Bosch – Hypnobalance

Wat is Hypnose of Hypnotherapie?

Hypnotherapie – Kortdurende Therapie

Hypnotherapie is een vorm van kortdurende psychotherapie waarbij we gebruikmaken van hypnose om klachten, problemen of belemmeringen snel aan te pakken; blijvend en op een doeltreffende manier.

Mensen blijven vaak onnodig lang met klachten rondlopen, omdat ze niet weten hoe ze hun klacht bij de oorsprong kunnen aanpakken. Ook kennen ze vaak hun eigen mogelijkheden onvoldoende om dingen te veranderen. Hypnotherapie is de meest effectieve therapievorm om ongewenste automatismen te doorbreken en klachten uit de weg te ruimen; met een blijvend resultaat.

Over hypnose

Over hypnose en over het gebruik ervan in therapie is al veel geschreven. Ook is er al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van hypnotherapie. De belangstelling neemt alleen maar toe. Niet verwonderlijk, omdat steeds meer cliënten merken dat ‘alleen door te praten’ de problemen niet worden opgelost

Wat is Hypnose en enkele veel gevraagde antwoorden  over Hypnose
Hypnose is een normale toestand van bewustzijn.
Iedereen kan leren in hypnose te gaan.
Wellicht ken je een situatie van alledaagse trance/ hypnose, bijvoorbeeld wanneer je opgaat in een boek of film en dat je even alles om je heen vergeet.
Tijdens hypnose heb je meer inzicht en grip op jezelf. Het lijkt soms op slapen of wegdromen, maar je bent dan ontspannen en tegelijkertijd heel alert en geconcentreerd!

Tijdens de hypnose is een deel van je aandacht naar binnen hebt gericht.
Het is niet zo dat je in hypnose direct geconfronteerd wordt klachten, onbewuste ballast en/ of inzichten.
Je hoeft je niet eerst bewust te worden, te herbeleven of te herinneren van alles, wat je wilt aanpakken of verwerken. De meeste dingen verwerk je immers al onbewust en dat gebruiken we ook in de therapie.
Door de dingen die je gaandeweg de sessies leert, ontdekt, aanpakt, opruimt, verwerkt en activeert, krijg je meer grip en controle over jezelf en je leven.

Wil je meer lezen over de soorten van therapie die kunnen worden ingezet bij Hypnobalance.

Klik voor meer op de onderstaande links:

Hypnose / Hypnotherapie

EMDR

Coaching

Relatietherapie

Werkwijze Therapie Den Bosch

De aanpak is praktisch en doelgericht. De oorzaken van de klachten worden onderzocht en aangepakt. Dit wordt gedaan met de meest effectieve methoden en technieken zodat je in korte tijd weer de goede kant op gaat.

Johan de Jong helpt je jezelf opnieuw te ontdekken en je boosheid, pijn, zorgen en verdriet achter je te laten. Zolang jij maar bereid bent eerlijk en open met jezelf aan het werk te gaan heb je na  een doorgaans kort traject de regie weer terug en voel je je krachtiger en onafhankelijker. Je merkt dat er weer ruimte ontstaat voor ontwikkeling, groei en de leuke dingen in je leven.

De sessies kunnen zowel overdag als in de avond en zowel op werkdagen als in het weekend worden ingepland.

Heeft u hierover vragen bel dan gerust met 073-711 3310 of vul het contactformulier in.

Bel me terug

Bel me terug