Therapie algemeen

bij Therapie Den Bosch Hypnobalance

De toegepaste methoden bij Therapie Den Bosch Hypnobalance zijn modern en effectief; gegeven door Johan de Jong, een vakbekwaam en erkend therapeut. Al vanaf 2007 werkt hij vanuit zijn thuispraktijk als Therapeut, coach, begeleider en gesprekspartner.

Hieronder worden de door Johan toegepaste methoden beschreven.
Hypnose | Hypnotherapie | EMDR | Coaching | Gewoon een goed gesprek
Mocht u toch nog vragen hebben staat neem dan gerust contact met hem op.

Hypnose / Hypnotherapie

bij Therapie Den Bosch – Hypnobalance

Wat is Hypnose of Hypnotherapie?

Hypnotherapie – Kortdurende psychotherapie

Hypnotherapie is een vorm van kortdurende psychotherapie waarbij we gebruikmaken van hypnose om klachten, problemen of belemmeringen snel aan te pakken; blijvend en op een doeltreffende manier.

Mensen blijven vaak onnodig lang met klachten rondlopen, omdat ze niet weten hoe ze hun klacht bij de oorsprong kunnen aanpakken. Ook kennen ze vaak hun eigen mogelijkheden onvoldoende om dingen te veranderen. Hypnotherapie is de meest effectieve therapievorm om ongewenste automatismen te doorbreken en klachten uit de weg te ruimen; met een blijvend resultaat.

Over hypnose

Over hypnose en over het gebruik ervan in therapie is al veel geschreven. Ook is er al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van hypnotherapie. De belangstelling neemt alleen maar toe. Niet verwonderlijk, omdat steeds meer cliënten merken dat ‘alleen door te praten’ de problemen niet worden opgelost

Wat is Hypnose en enkele veel gevraagde antwoorden  over Hypnose
Hypnose is een normale toestand van bewustzijn.
Iedereen kan leren in hypnose te gaan.
Wellicht ken je een situatie van alledaagse trance/ hypnose, bijvoorbeeld wanneer je opgaat in een boek of film en dat je even alles om je heen vergeet.
Tijdens hypnose heb je meer inzicht en grip op jezelf. Het lijkt soms op slapen of wegdromen, maar je bent dan ontspannen en tegelijkertijd heel alert en geconcentreerd!

Tijdens de hypnose is een deel van je aandacht naar binnen hebt gericht.
Het is niet zo dat je in hypnose direct geconfronteerd wordt klachten, onbewuste ballast en/ of inzichten.
Je hoeft je niet eerst bewust te worden, te herbeleven of te herinneren van alles, wat je wilt aanpakken of verwerken. De meeste dingen verwerk je immers al onbewust en dat gebruiken we ook in de therapie.
Door de dingen die je gaandeweg de sessies leert, ontdekt, aanpakt, opruimt, verwerkt en activeert, krijg je meer grip en controle over jezelf en je leven.

EMDR

bij Therapie Den Bosch – Hypnobalance

Wat is EMDR?

EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing) is een techniek die speciaal ontwikkeld voor het verwerken en loslaten van traumatische ervaringen of bij het aanpakken van terugkerende angstgevoelens. Deze techniek is in korte tijd heel bekend geworden, omdat EMDR een techniek is die goed en snel werkt. Door de populariteit is de werking van EMDR inmiddels uitvoerig wetenschappelijk onderbouwd.

Mogelijk zijn je klachten ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis, bijvoorbeeld een ongeluk of een misdrijf. Maar het kan ook zijn dat bepaalde gevoelens, zoals angst, geleidelijk zijn ontstaan in de loop van je leven of in je kindertijd). Met EMDR kun je al die negatieve gevoelens en doorwerkende angsten verwerken en loslaten.

Emoties verwerken

Het kan zijn dat we emoties automatisch verdringen en gewoon doorgaan met het even. Het kan ook zijn dat ons brein automatisch die gevoelens wat wegdrukt als een soort ‘beveiliging’. Omdat we anders te veel uit evenwicht zouden raken. Maar die weggedrukte emoties kosten veel energie.

Bovendien kunnen ze ons in de loop der tijd toch gaan opbreken of kunnen ze andere gevoelens beïnvloeden. Ze blijven sluimeren. Met EMDR kunnen we de weggedrukte gevoelens wel verwerken, waardoor de klachten verdwijnen en alle hervonden energie gebruikt kan worden voor je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Lees vooral ook de talrijke positieve cliëntervaringen die bij Therapie Den Bosch – Hypnobalance, EMDR hebben gehad.

Coaching

bij Therapie Den Bosch – Hypnobalance

Coaching & Persoonlijk Advies

Coaching is een proces waarbij Johan de Jong je helpt om je persoonlijke of professionele doelen te bereiken. Dit kan variëren van het verbeteren van je vaardigheden op het werk tot het overwinnen van persoonlijke uitdagingen en obstakels. Johan begeleidt, ondersteunt je hierbij en zal je uitdagen het beste uit jezelf te halen. 

Therapeutische Coaching

Het voordeel van coaching bij Hypnobalance is dat Johan de Jong niet alleen coach is maar ook therapeut. Soms loop je in een traject aan tegen blokkades of zaken van vroeger die je in de weg staan met een diepere vaak pijnlijke of weggedrukte oorzaak. Voor een reguliere coach houdt het daar op en zal hij/ zij je verwijzen naar een therapeut en zal je je hele verhaal opnieuw moeten vertellen.

Persoonlijk Advies

Johan de Jong is zeer goed in staat zich in te leven in jouw specifieke situatie zodat hij al snel begrijpt wat voor jou belangrijk is en waar het jou om gaat. Samen bespreek je dan de mogelijke vervolgstappen waardoor je sneller tot een voor jou beste oplossing komt.

Management Coaching

Als leidinggevende maak je iedere dag bepalende keuzes voor jezelf, de medewerkers, de strategie en de dagelijkse gang van zaken in de organisatie. Daarbij is een juiste balans tussen werk en privé van belang. Een verstoring van dit evenwicht kan negatief uitwerken. Johan de Jong kan op diverse vlakken ondersteunen. Hij kan dienen als onafhankelijk sparring-partner en waar nodig helpen zicht te krijgen op mogelijke mentale blokkades en blinde vlekken.

Werkcoach

Als het niet meer zo lekker gaat op het werk – en dat kan door allerlei redenen komen: samenwerking met collega’s, uw leidinggevende, de werkdruk etc etc. – kan het goed zijn helder te krijgen wat je precies mist of nodig hebt. Johan de Jong kan je hierbij helpen dit inzicht te verkrijgen en te helpen de voor jou juiste stappen te maken waardoor je situatie en hoe je je daarbij voelt sterk verbeterd wordt.

Loopbaan Coaching / Hulp bij solliciteren

Ben je op zoek naar een nieuwe baan kan Hypnobalance je ondersteunen. Johan de Jong helpt u daar waar nodig bijvoorbeeld met tips hoe te netwerken; het opstellen van sollicitatiebrieven en CV’s, het maken en voordragen van pitches en het voeren van sollicitatiegesprekken. Het is nuttig in deze toch spannende tijd te beschikken over een persoonlijke Coach die er helemaal voor jou is. Hypnobalance helpt je de beste kant van jezelf te laten zien. Tevens is het mogelijk diverse professionele testen te ondergaan waardoor een heel scherp zicht ontstaat in je persoonlijkheid en wensen ten aanzien van een nieuwe baan.

Single Coach

Nog steeds single en je kunt de juiste partner niet vinden of je bent daar onzeker over?  Vind je het moeilijk om contact te maken of is het lastig om jezelf goed neer te zetten? Kortom je kunt wel een goede coach gebruiken die samen met jou kijkt waar het misgaat en je stap voor stap ondersteunt?

Mental Coaching

Voor (semi)-professionele sporters, muzikanten, artiesten, pokeraars maar ook voor iedere student, werknemer en ondernemer is het belangrijk te beschikken over een juiste mindset. Naast het talent en de passie is je juiste mentale balans goed te (blijven) presteren cruciaal. Deze mindset is onder meer het vermogen de juiste concentratie te bewaren, bewust te zijn van je rol en voor een langere periode in het moment te kunnen blijven. Belangrijk is te ontdekken wat jij nodig hebt optimaal te presteren.

Coaching van Johan de Jong

Johan de Jong is een sparringpartner die zich zeer goed kan inleven in situaties. Hierdoor ontstaan er vrij snel nieuwe inzichten over een vaak al maanden vastzittende situatie. Ook kijk je kritisch naar je eigen rol. Onhandige en ineffectieve overtuigingen worden zodanig omgebogen dat ze voor je gaan werken in plaats van tegen je.

Of wilt u gewoon een goed gesprek?

Los van alles kun je bij Hypnobalance ook ‘gewoon’ terecht voor een goed inzichtgevend gesprek.

Een gesprek met een professional waarin echt naar u wordt geluisterd. Een gesprek waar u de onderwerpen kan bespreken die u belangrijk vindt. Dat kan bijvoorbeeld gaan over je gezin, over je werk of over een te maken keuze waar je tegenop ziet. Het gesprek kan ook gaan over iets dat buiten jouw macht ligt maar waar je je zorgen overmaakt of zelfs van wakker ligt. Of over iets waar je normaal niet over mag en kan praten omdat dit binnen de familie en vriendenkring te gevoelig ligt. Het is soms heel fijn om echt te worden gehoord, dat je echt uit kunt praten en je oprecht je zorgen kunt uiten, zonder hierop te worden afgerekend.

Bel gerust voor het maken van een afspraak: 073-711 3310 of ga naar de contactpagina.

Werkwijze Therapie Den Bosch

De aanpak is praktisch en doelgericht. De oorzaken van de klachten worden onderzocht en aangepakt. Dit wordt gedaan met de meest effectieve methoden en technieken zodat je in korte tijd weer de goede kant op gaat.

Johan de Jong helpt je jezelf opnieuw te ontdekken en je boosheid, pijn, zorgen en verdriet achter je te laten. Zolang jij maar bereid bent eerlijk en open met jezelf aan het werk te gaan heb je na  een doorgaans kort traject de regie weer terug en voel je je krachtiger en onafhankelijker. Je merkt dat er weer ruimte ontstaat voor ontwikkeling, groei en de leuke dingen in je leven.

De sessies kunnen zowel overdag als in de avond en zowel op werkdagen als in het weekend worden ingepland.

Heeft u hierover vragen bel dan gerust met 073-711 3310 of vul het contactformulier in.

Bel me terug

Bel me terug