Therapie Den Bosch Hypnobalance Clientervaringen

Het is altijd prettig indien cliënten bereid zijn een stukje te schrijven over hun ervaring bij Hypnobalance. Het opschrijven van cliëntervaringen is voor de cliënt goed om nog even terug te kijken en te zien welke weg hij/ zij heeft afgelegd en te zien waar hij/ zij nu staat. Daarbij geven veel nieuwe cliënten aan dat het heel prettig is om te lezen hoe anderen de therapie/ coaching hebben ervaren.

Bij iedere cliënt wordt goed gekeken en overlegd wat hij of zij nodig heeft. Het blijft immers maatwerk en wat goed is voor de een hoeft niet van toepassing te zijn op een ander.

Neem dus gerust contact op als u nog vragen heeft: 073-711 3310. We bellen u dan zo snel mogelijk terug.

Bel me terug

Bel me terug

Cliëntervaring van Ramon en Kimberly met Relatietherapie

Het eerste gesprek was even spannend maar vrij snel werd de kern van het probleem benoemd. Dit gaf weer ruimte om verder te gaan zowel individueel als samen met mijn partner met gesprekken bij Johan.

Door de individuele gesprekken is er aandacht voor jezelf en werden de pijnpunten vrij snel aangeraakt. Johan doet het volledig op zijn manier en dat paste bij ons. Zijn manier van werken sloot perfect aan en zijn we in een korte tijd gekomen waar we wilden zijn! Daarnaast konden we snel terecht en dat hebben we als prettig ervaren.

Al met al een positieve ervaring met een goede uitkomst!

Cliëntervaring van Annet met Hypnobalance

Ondanks het feit dat ik de nodige therapeuten en therapieën had bezocht en ikzelf hulpverlener ben, stapte ik toch met de nodige onzekerheid bij Johan naar binnen.

Mijn nieuwsgierigheid, maar ook mijn redelijke wanhopigheid hadden gewonnen.
Gelukkig maar…mijn onzekerheid verdween al gauw. Johan verstaat de kunst om met rust en aandacht naar je te luisteren, je te begrijpen en niet te oordelen. Wat ik erg prettig heb gevonden is dat we snel tot actie overgingen in de vorm van EMDR.

Voor mij was het duidelijk waarmee ik worstelde en wilde daar niet nog eens urenlang over praten. Na drie sessies EMDR kon ik mijn negatieve emoties, die zich hadden opgestapeld gedurende mijn relatie van dertig jaar, loslaten. Heftig om er doorheen te gaan maar heel bevrijdend aan het einde. Ik voel me beter in balans, ben vrij van die negatieve ballast. Hierdoor kan ik eindelijk weer verder, vooruit kijken….maar ook achterom kijken, maar nu met een glimlach.

Johan, wat fijn dat ik jou hiervoor gevonden heb. Bedankt!

Cliëntervaring van Kate met Hypnobalance

Ik heb als eerste de medische wetenschap benaderd met mijn probleem, echter deze kon mij geen uitkomst bieden. Na enig speurwerk op het internet kwam ik bij Johan terecht, hypnotherapie…het klonk ontzettend zweverig, maar wie niet waagt….

Al mijn vooroordelen bleken onjuist te zijn. Niet alleen de hypnotherapie was zeer effectief, maar Johan als persoon is in één woord inspirerend. Naast de succesvolle hypnotherapie zijn onze gesprekken enorm motiverend voor mij geweest. Johan laat je kwesties vanuit een ander perspectief bekijken, er is geen goed of fout.

Ik voelde me tijdens onze sessies snel op mijn gemak, hij begreep waar ik op doelde…begrijpen en begrepen worden, daar draait het bij hem om. De vraag die velen nu nog zullen hebben, zal ik hier beantwoorden: van mijn problemen heb ik na de hypnotherapie nooit meer last gehad!

Kate

Cliëntervaring van Karinne met Hypnobalance

Ik vocht al jaren tegen mezelf en mijn angsten. Op een moment was ik het zat en ben via Google bij Hypnobalance terecht gekomen. Via het contactformulier een vraag gesteld en toen ging mijn telefoon… oeps… Johan belde mij op en dat was de eerste stap die ik zette in de juiste richting.

Afspraak gemaakt en daar met zeer klamme handjes naartoe. Wat moet ik zeggen…. zal ik het afzeggen…. dat soort gedachten gingen in mij om. Het gesprek ging erg goed en ik kreeg een opdracht mee. Mijn levensverhaal schrijven. 2e afspraak moest ik dat aan hem vertellen. Dat deed ik maar niet op de manier zoals Johan het wilde. Emotie dat wou hij zien want dan voel je.

Afgesproken dat ik EMDR ging doen om zaken uit mijn verleden aan te pakken. In oktober 2010 was het zover en kreeg ik mijn eerste EMDR sessie. Heel erg heftig! De dagen daarna daar ook best mee gezeten dat het zo ontzettend heftig was geweest en meteen ook een beetje bang voor de volgende sessie. Maar ik voelde me wel veel rustiger in mijn hoofd al na die eerste sessie.  De tweede sessie was voor mij zo mogelijk nog heftiger maar toen die ook voorbij was, was er zoveel rust en kalmte in mijn hoofd. Bij de afspraak daarna bleek dat ik erg veranderd was en bleek  ik ook nog een verrassing voor Johan te hebben. Mijn vriend en ik probeerde al een tijdje om zwanger te worden en ik was bang dat ik dat niet kon worden.

Na de eerste EMDR sessie was ik echter zo rustig geworden dat het wondertje was gekomen. Ik ben zwanger. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook gunstig heeft uitgepakt door de EMDR sessie die ik gehad heb. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds rust in mijn hoofd en weet ik hoe ik met bepaalde zaken om moet gaan. Als vangnet blijf ik wel regelmatig bij Johan langsgaan, niet omdat het niet gewerkt heeft maar omdat ik niet terug zou willen vallen als mijn baby geboren is want dat zou al mijn harde werk ongedaan maken.

Ik heb het al vaak gezegd maar Johan bedankt dat je me geen kans hebt gegeven om je maar een verhaaltje op de mouw te kunnen spelden en ik hoop dat je de personen die ik jouw kaartje gegeven heb en die contact met je opnemen ook zo goed kunt helpen als dat je mij hebt gedaan

Groetjes Karianne

Cliëntervaring van Monique met Hypnobalance

Eind vorig jaar kwam ik bij Johan terecht omdat ik lijd aan het prikkelbare darmsyndroom. Dit betekent vaak buikpijn, een opgezette buik, wisselende ontlasting en weinig energie. Van alles geprobeerd en hypnotherapie was nog het enige wat zou kunnen helpen.

Na het intake gesprek werd duidelijk dat ik iemand ben die nogal veel aan haar hoofd heeft. Ik trek me veel dingen aan en kan moeilijk loslaten. Mijn hoofd loopt eigenlijk altijd wel over van gedachtes. Ik ben ook nooit met 1 ding tegelijk bezig. Ik denk na over dingen uit het heden maar draag ook onbewust nog veel dingen uit het verleden met me mee.

Voordat we aan hypnotherapie zouden beginnen, stelde Johan EMDRtherapie voor. Zoals zovelen dacht ik meteen dat dat was voor traumaverwerking. Dat was niet nodig, ik heb geen trauma’s. Maar toen legde hij uit dat je daarmee dingen uit het verleden kunt verwerken, een plaatsje kunt geven. Niet voor nu maar voor altijd. Ermee omgaan. En als je dan zoiets weer tegen zou komen zou je ook weten hoe ermee om te moeten gaan. Hij noemde het: je rugzak leegmaken.

Dat sprak me wel aan. Minder stress betekent ook meer rust in mijn buik. Ik kreeg als opdracht mee om gebeurtenissen uit het verleden die een impact op mij hadden gehad te beschrijven. Die zouden we vervolgens gaan behandelen. Het een keer op papier zetten voelde al goed. Al na de eerste sessie voelde ik me anders. Het leek alsof ik meer tijd had. Alsof ik in hetzelfde tijdsbestek meer kon doen.

Dingen gingen me ook veel makkelijker af. Ook hoe ik reageerde op mensen en situaties ging veranderen door de sessies. Ik maakte me minder druk als er weer eens wat speelde tussen mij en mijn partner of iemand anders. Ik kon het veel makkelijker relativeren. Hierdoor ben ik ook een leukere moeder geworden voor mijn zoontje. Ik heb veel meer geduld en kan het veel beter handelen als hij (het is nog maar een kleuter) een keer lastig is. Ook kan ik makkelijker tijd vrij maken om iets leuks te gaan doen.

Moeten is mogen geworden, niet alles moet vandaag maar kan ook een andere keer. Ik raak niet meer van slag als een dag anders verloopt dan ik had gepland. Nu vind ik dat prima. Deze resultaten hebben ervoor gezorgd dat mijn zomervakantie van dit jaar ook veel relaxter was.

Het leven is voor mij een stuk makkelijker geworden. Ik leef ‘lichter’ en kan makkelijker de boel de boel laten en dingen van me af laten glijden.

Na de EMDR sessies zijn er een paar Hypnosetherapie sessies geweest. Helaas heeft dat niet mogen baten voor mijn prikkelbare darm. Mijn klachten zijn veelal gerelateerd aan voeding. Dus dat blijft nog een gezoek. Maar minder stress en gedoe heeft ook een gunstig effect op mijn onrustige darmen.

Johan, helaas heb je me niet van mijn prikkelbare darm af kunnen helpen. Maar je hebt mijn leven een stuk fijner gemaakt. Ik leef nu veel makkelijker en lijk veel meer tijd over te houden. Dat geeft een heerlijk gevoel!

Groeten,
Monique

Cliëntervaring van Angelique met Hypnobalance

Na het volgen van de therapie bij Johan de Jong wil ik aangeven dat ik heel erg tevreden ben. Wat maakt het zo bijzonder en effectiever?

DAT JE DE VOLGENDE BELANGRIJKE ASPECTEN ECHT VOELT,HET JEZELF GUNT en UITSTRAALT!

  • Rust en ruimte in jezelf.
  • Het letten op de positieve kwaliteiten die je hebt.
  • De kracht die je in je hebt.

In ben nu in staat om het sneller te signaleren als het dreigt mis te gaan en het daardoor ook sneller bij te sturen.

Ik hoop dat ik door dit berichtje de mensen die aan zichzelf twijfelen of erg onzeker zijn over kan halen om bij Johan een afspraak te maken.

Op een rustige, respectvolle manier kom je heel snel tot zeer positieve resultaten.

Angelique

Cliëntervaring van Annet met Hypnobalance

Ik wilde ‘het’ kort houden en dat is ook goed geweest. Je hebt me iets waardevols geleerd, namelijk dat ik niet alles van een ander hoef mee te torsen, zeker niet als ik vind dat het niet bij mij hoort of als ik er niks mee kan.

Ik kan zelfs in de ‘reconstructie’ (zoals bij mijn ouders) nog van alles terug geven. Dat werkt erg bevrijdend. Bovendien heeft het me bewust gemaakt van wat ik anderen (mijn kinderen, mijn man) ‘geef’ (!) waar ze niet zo op zitten te wachten. Ik probeer daar bewust wat voorzichtiger mee te zijn.

Dank voor jouw aandacht, je humor (waardoor de boodschap juist aankwam) en de plezierige manier waarop je me bent tegemoet getreden.

Cliëntervaring van Inge met Hypnobalance

Vanaf mijn 16e heb ben ik altijd op skivakantie gegaan. Nooit geen problemen gehad. Tot ik de laatste keer best hard ben gevallen.

Hierna 13 jaar niet meer op de ski’s gestaan.4 jaar geleden hebben we het plan opgevat om met de kinderen te gaan skiën.

Voor we gingen nog snel een paar lesjes en ja hoor! Ik ging enorm onderuit. Eigenlijk kon ik niet eens lopen, laat staan skiën,maar om de pret niet te drukken maar gedaan of het meeviel. Vanaf dat moment stond ik dus elke keer letterlijk en figuurlijk bevroren bovenaan de piste. Ik durfde echt niet.

Afgelopen jaar, voor we gingen had ik het daarover met mijn nicht en die raadde me aan om hypnotherapie te proberen. Zo kwam ik bij Johan terecht. De vakantie stond voor de deur dus veel tijd was er niet. Uiteindelijk heb ik 1 sessie gehad en tot mijn verbazing heb ik gewoon geskied.

Geen seconde ben ik bang geweest. Zo fijn! Echt super!

Cliëntervaring van Tom & Marie met Hypnobalance

Nadat ons laatste kind uit huis was gegaan, waren we na 30 jaar weer met zijn tweeën.

Altijd hadden we de focus op de kinderen en de laatste jaren wat minder naar elkaar. Dus dachten we, nu hebben we het rijk weer  alleen. Door eerdere burnout problemen van mij, waardoor ik toch veel met mezelf bezig ben geweest was het gevoel naar mijn vrouw tot een dieptepunt gedaald.

We wilden elkaar niet verliezen, zodoende zijn we bij Johan terechtgekomen. Na een praatsessie met zijn drieën  heeft ieder van ons ook EMDRondergaan om toch wat gevoelens uit het verleden aan te pakken.

Mijn vrouw heeft uiteindelijk meer sessies gehad dan ik. Het belangrijkste is dat we elkaar weer gevonden hebben en Johan heeft daarbij geholpen.

Tom

Cliëntervaring van Jan met Hypnobalance

Toch een beetje sceptisch en met het idee, dit heb ik toch niet nodig, op naar ‘s-Hertogenbosch. Ontvangst vriendelijk, huiselijk en meteen prettig. Nu ben ikzelf niet zo heel moeilijk, maar ik kwam bij vrienden thuis, zeg maar.

Wel even onwennig op die grote stoel terwijl Johan een bakkie thee ging halen. Even alleen, rustige muziek op de achtergrond, nog even nadenken over wat je zou moeten zeggen….. Heel gek. Daarna praatje pot om elkaar wat beter te leren kennen. Wel zo prettig, niet meteen: zo, jij hebt een probleem, vertel maar…….Nee, heel relaxed. Natuurlijk, de tijd tikt door, je betaalt ook voor dit praatje, maar zo belangrijk, dat merk je wel. Je kan makkelijker praten. Een vriend zit voor je, maar niet een vriend die jou niet kwijt wil raken als vriend en ‘in je straatje meelult’ als je begrijpt wat ik bedoel.

In 1 van de eerste sessies, dacht ik:”Hhee, ik ben er uit! Nu weet ik echt waar ik naar toe wil”, totdat Johan me aan het twijfelen bracht. Hop, gelijk in verwarring……., maar wederom zo belangrijk! Aan het eind van mijn sessies had ik nu echt het gevoel dat ik mijn beslissingen kon maken die ergens op gebaseerd waren. Geen twijfel meer.

Ik heb geleerd op mijn innerlijke stem te kunnen vertrouwen, het juiste innerlijke stemmetje!

Het gaat dan nu ook prima met me. Ik denk nog wel af en toe terug aan mijn sessies, als ik in soortgelijke situaties terecht kom. Dat geeft mij extra steun in de beslissingen die ik maak.

Johan, bedankt,

Groet,

Jan.

Cliëntervaring van Simon met Hypnobalance

Wat te doen en hoe te handelen als je ouders altijd vinden dat zij gelijk hebben? Er werd mij verweten dat ik hen een grote som geld schuldig was, deze terug moest betalen en dat zij hierin de afgelopen 8 jaar niet duidelijk over hoefden te zijn, omdat het mijn verantwoording is.

Mijn vriendin mocht zich er vooral niet mee bemoeien en is relationeel gezien niets van hen, omdat we niet getrouwd zijn en ze enkel gezien wordt als de moeder van hun kleindochter. Ik kan me niet identificeren met de normen en waarden die zij erop nahouden en ik was vooral mijn eigen identiteit kwijt.

Johan deed me inzien dat ik het gedrag wat zij vertonen, los moet zien van wie zij zijn. Het blijven mijn ouders en ik kan zelf bepalen, wat ik van hen accepteer en wat niet. Het eerstvolgende moment dat het met mijn ouders in een onderling gesprek escaleerde, ben ik opgestapt en heb ik gezegd dat ik het neerbuigende en dominante gedrag van hen niet accepteerde.

De poging om mij op dat moment alsnog te onderdrukken, maakte geen indruk meer. Het voelde als een overwinning.

Voor raad, advies en de verwerking van negatieve ervaringen maakt Hypnobalance gebruik van therapeutische behandelingen die me enorm geholpen hebben.

Bedankt Johan!

Cliëntervaring van Job met Hypnobalance

Ik kijk terug op mijn eerste EMDR ervaring als een fijne ervaring. Aantal dingen echt achter me kunnen laten of een andere kijk op gekregen. prettige gesprekken met Johan gehad, die soms ook emotioneel werden voor me, waardoor ik direct na het gesprek al opluchting voelde.

Raadt het absoluut aan voor mensen die dingen los moeten laten om weer vooruit te gaan.

Bedankt Johan! 

Cliëntervaring van Lois met Hypnobalance

De eerste kennismaking met Johan was, ondanks alle chaos die er op dat moment in mijn hoofd gaande was, erg fijn. Ik had bij andere psychologen nog nooit meegemaakt dat ik in een comfortabele stoel mocht plaatsnemen en ook nog een dekentje om me heen geslagen kreeg. Hoe fijn is dat!

Het prettige aan Johans manier van werken is dat hij echt de tijd voor je neemt en bepaalde therapieën niet aan je opdringt. Als ik bijvoorbeeld een zware dag had stelde hij voor om in plaats van een EMDR-sessie een mindfullness-sessie te doen.

Verder vind ik Johan zelf echt een aardige, open en humorvolle persoon waarbij ik me meteen op mijn gemak voelde. En dat was enorm belangrijk wilde ik mijzelf openstellen om de diverse trauma’s die diepgeworteld binnen in mij zaten naar boven te halen en aan te pakken. En dit is dankzij Johans hulp gelukt.

Daarom, Johan, nogmaals super bedankt en mocht ik op een moment nog eens wat bijsturing nodig hebben, dan weet ik je te vinden!

Cliëntervaring van Anna met Hypnobalance

Niet dat het slecht met me ging toen ik via googelen op Johans’ site terecht kwam.
Maar soms kan het nodig zijn weer eens wat aan onderhoud aan jezelf te doen, ook op mentaal en spiritueel vlak. Dus belde ik voor een afspraak.

Ik voelde me meteen op mijn gemak bij hem. Hij begreep wat ik bedoelde en het is fijn als je niet veel woorden nodig hebt om uit te leggen wat je zoekt. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat er bij hem onder de woorden van ons door, een andere stroom vloeide. Terwijl ik dit schrijf denk ik ook, sjongejonge dat klinkt zweverig. Maar toch, het was zo. Er was een proces in werking gezet, zonder dat we dat benoemden.

De EMDR hielp mij traumatische gebeurtenissen uit mijn jeugd, van verwaarlozing, ziekte en dood, in mijn hoofd en beleving in een ander vakje te plaatsen. Zo werd de scherpe pijn tot een herinnering gemaakt.

Onze levendige gesprekken vond ik heel inspirerend en ik heb een fijne steun ervaren, weer een duw in de juiste richting gekregen.

Cliëntervaring van Renee met Hypnobalance

EMDR & Hypnose was voor mij volledig nieuw. ”Normaal” geloof ik er niet zo in, maar had ontzettend de behoefte om mijn angst voor het onbekende los te kunnen laten, dat ik een afspraak heb gemaakt bij Hypnobalance. Het eerste gesprek was fijn en was een stuk meer op mijn gemak voor de eerste EMDR sessie. Vlak na de EMDR en hypnose ben ik mijn angst onder ogen gekomen en het ging ontzettend goed! Eindelijk meer rust en meer genieten.

Bedankt Johan.

Cliëntervaring van Marloes met Hypnobalance

Je hebt me enorm goed geholpen met het sexueel misbruik te verwerken en ook de rol die mijn moeder speelde. Het heeft veel lucht gegeven en ik kan er nu ook rustig over praten. Heel fijn! Ik wil je nog wel heel hartelijk bedanken voor alles wat je voor me gedaan hebt en de zaken waar je me mee geholpen hebt.

Ik zal je ook zeker aanbevelen bij anderen want ik was erg tevreden over je behandelingen.

Cliëntervaring van Rens met Hypnobalance

Het is duidelijk dat ik door enkele maatregelen, met als voornaamste je hypnotherapie, geen ‘hopeloze’, ‘eindeloze’ nachten meerhoef mee te maken. Hoewel een complete nachtrust nog een zeldzaamheid is, merk ik dat ook dat daar geleidelijk aan verbetering in gekomen is.

Chronisch oververmoeidheid is in ieder geval verleden tijd en dat laat ik me door mijzelf niet meer afnemen.

Samenvattend: het leven is aanzienlijk verbeterd!

Cliëntervaring van Marieke met Hypnobalance

Ik had lichamelijke klachten waarvoor geen medische oorzaak werd gevonden. Via internet ben ik bij hypnobalance praktijk van Johan terecht gekomen.

Na een fijn intakegesprek wist Johan enkele kernpunten uit mijn verhaal te pikken. Oude onverwerkte zaken kwamen naar boven; het moeizame contact met mijn moeder en een zware studie van 2,5 jaar die ik naast mijn fulltime baan heb afgerond.

Ik heb 2 EMDR sessies gehad en ben sindsdien nagenoeg klachtenvrij. Het lijkt alsof er “een last van de schouders” is gevallen. 

Cliëntervaring van Veerle met Hypnobalance

Fijne behandelingen gehad bij Johan. Hij luisterde goed en bracht alles met veel humor. Wat ik vertelde was niet gek en ik voelde mij gelijk op mijn gemak tijdens de gesprekken. Ik hoefde me nergens voor te schamen. Het was niet zoals een standaard gesprek bij een psycholoog! 

Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen na de gesprekken en emdr behandelingen. Ik kom binnenkort terug voor de hypnose!

Groetjes,
Veerle

Cliëntervaring van Marco met Hypnobalance

Ik ben super te spreken over Hypnobalance bij Johan het heeft me goed gedaan. In mijn gedachten stond alles op zijn kop de bekende emmer was over gelopen van jaren en jaren van opstapelingen van problemen , je geloofd niet meer in jezelf op een gegeven moment.

Ik vond altijd alles goed, ook wat eigenlijk niet goed was. Maar sinds ik bij Johan ben geweest heeft mijn leven weer zin heb goeie moed gekregen durf van me af te praten , dingen bespreekbaar te maken wat o zo belangrijk is in het leven, zeggen waar het op staat.

Goed is goed en fout is fout. En iedere dag leer ik nog een stukje bij, IK HEB MIJN ZELFVERTROUWEN WEER TERUG en dat was voor mij belangrijk,

JOHAN BEDANKT

Cliëntervaring van Miko met Hypnobalance

Johan heeft mij uitstekend geholpen bij het achter me laten van “oud zeer”. Het begon ermee dat ik een soort spanning voelde die ik niet kon benoemen en oplossen maar ik had wel een vermoeden richting post traumatische stress gerelateerde aandoeningen. Mijn vrouw en ikzelf ook hadden er zoveel last van dat ik besloot hulp te zoeken. Wat gezocht op internet en zo bij Johan uitgekomen.

In de eerste sessie heeft Johan vragen gesteld, heb ik daarna al mijn negatieve ervaringen op papier gezet en zijn we aan de slag gegaan met EMDR. Dat was mentaal wel zwaar, 3 A4-tjes met alleen maar “shit” aan vervelende gebeurtenissen maar er moest gewoon wat gebeuren…

We begonnen met het sterkste voorval, een ongeluk in het verkeer, waar ik dagelijks nog last van had. Na 2 sessies voelde ik direct een last van mijn schouders vallen en merkte dat dit de juiste weg zou zijn.

We gingen door met andere voorvallen: de relatie met mijn overbezorgde moeder, agressieve vader en als laatste onderwerp werkgevers die het onmogelijke van mij geëist hadden.

Na iedere sessie EMDR voelde ik me weer een stapje verder verlost van het rugzakje dat ik (onbewust) overal mee naartoe droeg.

Momenteel ga ik door het leven met een soort innerlijke rust die ik (te) lang niet meer gevoeld heb. Ik heb het verleden achter mij gelaten en ook nieuwe inzichten over mezelf gekregen over hoe dingen ervaar en gedetailleerd opsla.

Johan bedankt voor je hulp hierbij!

Cliëntervaring van Cees met Hypnobalance

Omdat ik het plotseling werkloos worden slecht kon verwerken zat ik in een persoonlijke dip dat ook een wissel trok op mijn huwelijk. Mijn zelfvertrouwen was ver te zoeken en ik was niet meer de oude. Ik was volledig uit balans en na een zoektocht kwam ik bij Johan terecht. Na een gezamenlijke sessie waarin we concludeerden dat er nog genoeg basis was voor onze relatie besloten we om ieder een eigen traject op te starten en aan ons zelf te bouwen.  EMDR zou hier onderdeel van uitmaken.

Tijdens de meerdere EMDR sessies kon ik mijn negatieve ervaringen uit het verleden (rugzak) verwerken en een ander plekje geven waar het me niet meer tot last is.

In een aantal gesprekken en EMDR sessies heeft hij er op zijn realistische en relaxte manier voor gezorgd dat ik mijn waardigheid, zelfvertrouwen en persoonlijkheid hebterug gekregen. Ik voel me relaxter, kan eerder onderwerpen loslaten die me vroeger als maar bezighielden en ben weer in balans.

Nu een jaar later heb ik zojuist het mooiste cadeau gekregen dat er bestaat. Mijn vrouw vertelde me recht uit haar hart dat ze mij weer leuk vond.

Mooier kan het niet worden waarvoor ik Johan heel hartelijk dank!

Cees

Cliëntervaring van Birgit met Hypnobalance

Via oriëntatie op het internet kwam ik bij de site van Johan en besloot een afspraak te maken voor eventuele hypnose.

Tijdens de intake confronteerde Johan mij al snel met zaken uit het verleden die ik moeilijk los kon laten, waardoor het moeilijk is bepaalde doelen te bereiken.
Hij stelde voor EMDR toe te passen om eerst het verleden los te laten. Enigszins wantrouwend over wat ik daarvan mocht verwachten, stemde ik in.

In totaal hebben we 3 EMDR sessies gedaan. Ik merkte na de eerste sessie al echt verbetering, voelde me letterlijk lichter alsof er iets van je schouders valt.
Ik vind het verbazingwekkend hoe EMDR de “normale” therapie kan helpen en versnellen. Ik kan het iedereen aanraden!

Daarnaast is Johan een prettig persoon die met veel humor zaken duidelijk maakt, waardoor de sessies ook prettig zijn.

Birgit

Cliëntervaring van Rob met Hypnobalance

We zijn via een gezamenlijke vriend in contact gekomen met Johan de Jong, net in een periode dat onze relatie in een crisis was beland.

Op een terrasje vingen we op dat hij psycholoog was en door zijn rustige en prettige uitstraling besloten we om bij hem in relatie therapie te gaan. We zijn blij dat we deze beslissing hebben genomen. Mede door zijn vakkundige begeleiding is de relatie tussen mij en mijn vrouw enorm verbeterd.

Hij wist op een humoristische wijze te confronteren en de spiegel voor te houden waar hij bij tijd en wijle ook duidelijk stelling durfde te nemen en niet alles maar eindeloos samenvatte zoals gebruikelijk bij dergelijke sessies.

Hij ging door met vragen/confronteren waar anderen zouden zijn gestopt. Hierdoor kwam, weliswaar met de nodige emoties de kern van de zaak boven maar bouwde vervolgens ook weer aan het zelfvertrouwen. Dit was nodig om van daar uit weer samen verder te kunnen. Bedankt Johan voor je vakkundige en prettige begeleiding.

Nogmaals dank.

Groet Rob

Cliëntervaring van Rienke met Hypnobalance

Ik had al diverse trajecten doorlopen in het verleden maar liep toch tegen een burn out aan door dat bepaalde dingen waren blijven liggen.

Ik zag op tegen weer een nieuwe behandelaar en weer een nieuw traject en om die reden wilde ik iets anders proberen.

Een vriend vertelde over Johan en zijn eigen ervaringen met Johan en ik besloot het te proberen omdat ik eigenlijk klaar was met het reguliere traject waarin je eerst weken kwijt bent aan praten en vertellen over je verleden en niet snel toekomt aan oplossingen.

Ik ben met enige scepsis naar Johan toegegaan maar hij heeft me positief weten te verbazen. De sfeer was vanaf het begin ontspannen en open. De behandeling was al heel snel gericht op aanpakken en oplossen. Wat mij aansprak was vooral de resultaatgerichte aanpak.

De EMDR behandelingen zijn heel intensief en dus niet makkelijk maar je merkt direct resultaat. Ik ben lange tijd sceptisch gebleven en bleef “afwachten” tot behandelde issues weer terug zouden komen of op zouden spelen. Maar wonderbaarlijk is dit niet gebeurt en ben ik echt “klaar” met bepaalde issues die speelden.

Ik zou Johan aan iedereen aanraden, vanwege de effectiviteit maar ook vooral vanwege de ontspannen en open aanpak en persoonlijkheid van Johan.

Cliëntervaring van Kaatje met Hypnobalance

Eigenlijk zat ik al een hele tijd met mij zelf in de knoop. Maar na mijn scheiding is dat balletje pas echt gaan rollen.Wat kan je diep gaan en ver wegzakken zeg, zonder dat je het zelf door hebt.

Ik ben voor mijn rust en hulp een tijd opgenomen geweest in het Centrum voor Psychisch Herstel in Rosmalen, en daarna dacht ik dat ik het wel weer alleen verder kon, maar hoe anders kon het zijn.

Ongeveer een jaar of ander half na het CPH, had ik het gevoel niet verder te komen, wilde zo graag maar het wilde ect niet. Dus ik ben opzoek gegaan naar iemand die mij weer even verder kon helpen de goede kant op. Via internet kwam ik bij Hypnobalance, dus bij Johan.

Ons eerste gesprek voelde al gelijk zo vertrouwd dat ik er ook alle vertrouwen in had om door te gaan met Johan. En hoe…. mijn god. Die EMDR sessie was behoorlijk heftig, maar wat een rust gelijk. Het was of er een last van mijn schouders viel. en de gesprekken zijn altijd fijn. Eigenlijk zou ik Johan in een klein doosje willen stoppen en dat altijd bij me dragen. Maar gelukkig woont hij niet zover weg, en kan ik hem altijd weer bereiken mocht dat nodig zijn.

Op dit moment ben ik aan het afbouwen met mijn anti depressiva en dat gaat goed. Ik voel me goed, heb weer vertrouwen in mijzelf, en de toekomst. En ik weet zeker dat als ik Johan niet had ingeschakeld/ontmoet ik nu nog steeds aan het zoeken was geweest naar de goede weg.

Ik wil hiermee zeggen, als je hulp nodig hebt, ben je aan het juiste adres bij Johan. Het is een fijne man, die weet waar hij het over heeft. Het voelt gelijk heel vertrouwd als je bij hem in zijn stoel gaat zitten.

groetjes Kaatje

Cliëntervaring van Thomas met Hypnobalance

Omdat ik fors was vastgelopen op werkgebied zag ik in dat er iets gedaan moest worden aan mijn eigen beleving van ‘werk’.

Eigenlijk heb ik niet lang gezocht (daar ben ik simpelweg niet het type voor) en ik ben uitgekomen bij Johan als EMDR-specialist. Na een intake had ik het idee dat zijn benadering goed bij mij past: zakelijk, doelgericht, behoorlijk wars van zweverijen en in het bezit van relativerende humor.

De EMDR-sessies hebben ervoor gezorgd dat de negatieve beleving er vanaf is en heeft plaatsgemaakt voor een gewone, bijna lichte waarneming. Oude ervaringen zijn opgeruimd en ik kan nu gewoon meedraaien op werkgebied. Dát was het doel en het doel is bereikt.

Ik voel me veel beter in balans en kan alles om mij heen veel beter relativeren.

Met dank, Johan!

Cliëntervaring van Peter met Hypnobalance

Na het verbreken van mijn relatie kwam ik in een strijd met mezelf terecht: wie ben ik nou echt? Waarom ben ik niet meer de leuke jongen van vroeger? Waarom voel ik me zo eenzaam? Waarom praat ik nooit met mensen?

Dat soort vragen hoopten zich op en zorgden voor veel verdriet en frustratie. Waar ik dacht dat ik van een ‘juk’ verlost zou zijn, voelde ik me alleen maar slechter. Een stap nemen om met iemand te gaan praten was voor mij een grote: normaal deed ik alles alleen.

Toch was dit de beste stap die ik kon zetten: het leverde me na een aantal sessies een geweldig gevoel van vrijheid op. Ik voel me weer degene van jaren geleden: open, spontaan, fit en levenslustig.
Dat alles omdat Johan op een paar ‘knoppen’ heeft gedrukt. Waar ik dichtklapte, vroeg hij door.

Cynisme over dit soort ‘instanties’ hebben bij mij plaats gemaakt voor opluchting, waarom? Al voel je je nog zo ellendig, en denk je dat er nergens meer een opening is, dan is die er wel. Gewoon door te praten.
je hebt dan dus wel iemand nodig die op de juiste knopjes drukt en je ook aanpakt, zonder je verder de put in te praten natuurlijk.

Een echte aanrader, ik voel me echt top!!

Cliëntervaring van Terry met Hypnobalance

Via, via ben ik terecht gekomen bij Johan. Fijn dat ik snel terecht kon. Want toen ik eenmaal de behoefte voelde aan EMDR wilde ik er eigenlijk ook het liefst direct mee aan de slag. Ik was nieuwsgierig naar wat EMDR was en wat het voor mij kon betekenen.

Na de kennismaking heb ik een lijst met negatieve ervaringen uit het verledenopgesteld en die samen met Johan doorgeworsteld. Daarna begonnen we met EMDR. Koptelefoon op, ogen afgeschermd en ik hoorde constant klikjes. Ondertussen kon ik Johan goed horen terwijl hij me tijdens de sessie begeleidde. Een bijzondere ervaringvond ik het. Alsof je even helemaal ergens anders bent.

Na de EMDR sessie voelde het even onwennig in mijn lijf. Ik had wel goed contact met mijn lijf na de sessie, dat dan weer wel. Na twee EMDR sessies kan ik zeggen dat ik een deel van het keurslijf dat ik me in de loop van de jaren aangemeten heb kwijt geraakt ben. Ik kan makkelijker en beter voor mezelf opkomen en voel daarbij meer zelfvertrouwen. Weer een stapje dichter bij mezelf gekomen en mezelf beter leren kennen.

Voor iemand met de middle name AANPASSEN vind ik dat een fijne constatering. Het voelt rustiger, vrijer, fijner, zachter en warmer voor mezelf. Zeker in deze corona tijd een super cadeau.

Dank voor jouw bijdrage daaraan Johan!

Groet Terry 

Cliëntervaring van Ralph

‘De eerste keer dat ik langskwam was 8 jaar geleden, in 2015. Ik was me ervan bewust dat ik wat coaching kon gebruiken in het omgaan met situaties in het leven die me raakten, als gevolg van overgevoelige reacties op het gebied van werk en liefde waarbij ik door boosheid en verdriet de controle leek te verliezen over mijn eigen gedrag. Het deed afbreuk aan wie ik was en wilde zijn.

Ik was op zoek naar iemand die me kon helpen volwassener om te gaan met emotionele situaties en je hebt daarin de afgelopen jaren in al onze gesprekken een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling. Je hebt naar me geluisterd, me geïnspireerd, geleerd voor mezelf op te komen en daarmee bijgedragen aan meer stabiliteit in mijn leven. Door jou heb ik geleerd krachtig en stabiel om te gaan met soortgelijke situaties.In het leven zul je steeds opnieuw getest worden, maar ik merk dat ik er door onze sessies sterker en stabieler mee om kan gaan, en dat onze sessies in het algemeen een zeer positief effect hebben gehad op mijn persoonlijke ontwikkeling. De bandbreedte waarvoor ik bij je terecht kan is enorm. Van coach tot sparringspartner op niveau. Zowel als business coach als voor privé-situaties. Je neemt de tijd om iemand te leren kennen en kunt daardoor maatwerk leveren en goed inschatten waar iemands behoeften liggen. Het heeft me enorm geholpen. Thanks!

Cliëntervaring van Gerrit & Irma met Hypnobalance

Dat mijn man en ik bij Johan terecht zijn gekomen, was precies de juiste keuze.
Met zijn ongedwongen manier van therapie voelden wij ons meteen op ons gemak.

Heel snel wist hij ons in de goede richting te krijgen door precies het juiste te adviseren, soms ook zeer confronterend. Ook hebben wij afzonderlijk sessies met EMDR gehad, waar we veel aan hebben gehad.

Ook al was het soms wel heftig, Johan stelde je keer op keer op je gemak.
Het is een hele stap om relatie therapie te gaan volgen, maar we hebben er geen minuut spijt van gehad. We zitten nu weer veel meer op 1 lijn en hebben elkaar weer gevonden.

Dus al met al een prettige ervaring.
Gerrit en Irma.

Cliëntervaring van Renee met Hypnobalance

Ervaring van Renee bij Hypnobalance
EMDR & Hypnose was voor mij volledig nieuw. ”Normaal” geloof ik er niet zo in, maar had ontzettend de behoefte om mijn angst voor het onbekende los te kunnen laten, dat ik een afspraak heb gemaakt bij Hypnobalance.

Het eerste gesprek was fijn en was een stuk meer op mijn gemak voor de eerste EMDR sessie. Vlak na de EMDR en hypnose ben ik mijn angst onder ogen gekomen en het ging ontzettend goed! Eindelijk meer rust en meer genieten.

Bedankt Johan.

Cliëntervaring van Henri met Hypnobalance

Wat houd me tegen…

Een grote stap voor me was het accepteren dat ik het niet alleen kan. Mijn leven beter op de rit krijgen, afrekenen met het verleden en de focus meer leggen op hetgeen voor mij belangrijk is.

Mijn natuur is het dienen van anderen en cijfer mezelf dan te snel weg. Niet dat ik geen voldoening haal uit het succes van anderen, echter vergat mijn eigen succes te realiseren. Stopte vaak voordat het een succes werd, door afgeleid te worden en me te begraven ik mijn werk voor mijn opdrachtgevers.

Tot dat mijn vrienden aangaven : “tot hier en niet verder”, je gezondheid leidt er onder, wat ik wel wist maar niet erkende. Mijn gewicht was inmiddels te hoog en het belemmerde me inmiddels bij bewegen.

Rationeel wist ik wat er te doen stond, maar kon met er niet toe zetten of verloor, na initieel enthousiasme, de kracht om door te zetten. Wat hield me tegen?

Bewegen en voeding waren snel opgelost. Nu mezelf nog…

Ik besloot ook hulp te zoeken om te achterhalen waarom ik mezelf saboteer. Wat houdt me tegen?

Johan stelde me voor een traject te starten waarin hij EMDR zou toepassen om zo balans te vinden en gebeurtenissen uit mijn verleden een juiste plek te geven.

Al snel kwamen we er achter dat het verliezen van geliefden en ook ontslagen worden als een molensteen om mijn nek hingen. Omgeven door onbegrip en twijfelaan mezelf. Ik was er bewust of onbewust dagelijks mee bezig. Dit beïnvloede mijn beslissingen en vaak kwam de gedachte naar boven : “Ach het maakt toch niet uit”.

Johan heeft door zijn rust en aandacht, met behulp van EMDR, mij laten inzien dat ik niet verantwoordelijk was voor het overlijden van geliefden en mijn ontslag niet aan mijn prestaties te wijten was, maar aan de situatie waarin het bedrijf zich bevond.

Na een aantal sessies merkte ik aan mezelf dat er een verandering gaande was en zette me zelf op een hoger plan. Kreeg meer rust en haast ongemerkt blijf ik de stappen zetten naar mijn  toekomst. Saboteer niet meer en heb ik plezier in de voortgang.

Ben er nu ook van overtuigd dat ik eerder hulp had moeten aanvaarden en zal dit in de toekomst ook doen gezien het resultaat dat nu bereikt is.

Cliëntervaring van Erik & Feline met Hypnobalance

Ons huwelijk zat vorig jaar in een dip. Mijn man en ik vonden het beiden de moeite waard om nog een poging te wagen om hieruit te komen en zochten een relatietherapeut in Den Bosch.
De no-nonsense aanpak van Johan op zijn site sprak ons meteen aan en voor onze eerste afspraak konden we al snel terecht.

We hebben beide nog nooit eerder hulp bij wat voor therapeut dan ook gezocht, dus voor ons was dit een hele drempel die we over moesten.

Johan heeft vanaf dag 1 bij ons de juiste snaar geraakt en ons niet het gevoel gegeven dat we in therapie waren. Met ons was helemaal niks mis, de manier waarop we elkaar zagen was alleen wat vertroebeld.

Naast een aantal gezamenlijke sessies heeft hij op individuele basis middels EMDRbij ons allebei blokkades uit het verleden opgeruimd en afgesloten.
Doordat we beide deze oude “ballast” weggewerkt hebben, zijn we inmiddels gelukkig in staat om de draad samen weer op te pakken en onze relatie nieuw leven in te blazen.

Johan, bedankt voor de spiegels die je ons hebt voorgehouden en de (nieuwe) inzichten die je gegeven hebt.

Je hebt ons en onze relatie met heel veel respectbehandeld, bedankt daarvoor!

Cliëntervaring van Martin met Hypnobalance

Na verschillende groepstherapieën te hebben gevolgd en ook al eerder twee individuele trajecten van therapie te hebben doorlopen, had ik mijn leven al aardig op orde, dacht ik toen. Ik was enkel nog op zoek naar “iets”, wat voor mij de puntjes op de i zou zetten; ik ben namelijk een behoorlijke perfectionist!

Via Internet ben ik op zoek gegaan naar een voor mij nieuwe therapie. Uiteindelijk kwam ik uit bij de site van Johan. Het antwoord op mijn eerste bericht gaf mij direct al een goed gevoel over de vakkundigheid van Johan.

Eenmaal bij Johan zelf bleek al snel toch nog meer ‘oud zeer’ in mij te zitten, dan ik mij op dat moment bewust was.

Met behulp van EMDR, hypnose en een groot aantal gesprekken haalde Johan niet alleen beetje voor beetje mijn weggestopte emoties en pijnen naar mijn bewustzijn, maar gaf hij mij ook in de verschillende sessies, tips en adviezen hoe met die emoties en pijnen om te gaan. De ene keer in alle rust, de andere keer weer wat meer confronterend. Steeds op een manier, die op dat moment het best bij mij en mijn emoties paste.

Inmiddels heb ik geleerd dat er in mijn leven niet altijd de puntjes op de i gezet kunnen of hoeven worden. Ik ben nu beter voorbereid op het feit dat andere mensen misschien minder perfectionistisch zijn, maar daardoor niet minder.

Zelfs ik mag van hen en van mijzelf ook minder perfect zijn; ook dan houden de mensen en ikzelf toch wel van mij!

Cliëntervaring van Marja met Hypnobalance

In 2012 kreeg ik een fikse burn-out of depressie, noem het zoals je wilt. Eigenlijk had ik al klachten vóórdat ik te horen kreeg ik dat ik PDD-NOS had.

Ik wou echter niet toegeven dat ik het allemaal niet meer aankon. Wat ook meespeelde was dat het bedrijf waar ik werk er zeer slecht voorstond. Toen ik hoorde dat ik PDD-NOS had (nu heet het geloof ik Autisme Spectrum Stoornis of ASS), werden veel dingen uit het verleden (en heden) me ineens duidelijk. Ik kreeg geestelijk wel een flinke dreun door dit nieuwe inzicht. Soms dacht ik: had ik het maar niet geweten!

In het verleden had ik al vaker depressies gehad en moeilijkheden met relaties en sociale contacten, maar de onderliggende oorzaak kwam niet aan het licht. Gelukkig kreeg ik wel goede begeleiding van een psycholoog. Ook gebruik ik sindsdien antidepressiva, nog minimaal anderhalf jaar en misschien wel levenslang. Toen ik langzamerhand weer aan het werk ging kreeg ik begeleiding van een sociaalpsychologische coach van de arbodienst van mijn werk. Die stelde voor dat EMDR-therapie misschien wel iets voor mij was, vooral omdat ik bij moeilijke gesprekken op mijn werk vrijwel altijd in tranen uitbarstte en ik in mijn gesprekken met hem aangaf dat ik daar behoorlijk last van had.

Ik had eerst wel een beetje twijfels maar ik heb toch de stap gezet. Ik heb EMDR Den Bosch gegoogeld en zo kwam ik bij Johan de Jong terecht. De EMDR-sessies waren behoorlijk heftig maar het resultaat was dat ik oude dingen uit mijn jeugd kon loslaten.

Het is voor mij nu ook makkelijker geworden om over moeilijke en emotionele zaken te praten op mijn werk. Ik vind de relaties met mijn collega’s nu ook beter lopen. Ik voelde mij bij Johan op mijn gemak en hij wist een veilige en respectvolle atmosfeer te scheppen tijdens onze gesprekken. Een groot voordeel is ook dat de therapie snel resultaat geeft.

Autisme gaat niet over, maar ik kan er nu wel beter mee omgaan.

Cliëntervaring van Til met Hypnobalance

Ik ben naar Hypnobalance gekomen om middels hypnotherapie achter de oorzaak te komen van de gevoelens van zinloosheid en het niet goed op de rit kunnen krijgen van mijn leven. Geen verbinding te kunnen maken. Daarnaast heb ik een keuzeprobleem, wil ik studeren, wat wil ik voor werk doen, wil ik überhaupt nog wel werken.

In de gesprekken die we hadden, die me confronteerden met het eenzame gevoel, stelde je voor om een EMDR-sessie te doen. Ik had dat al een keer gedaan en was er niet kapot van. Of er daardoor iets veranderd is destijds – ja, ik nam de dingen gemakkelijker en kon ze ook gemakkelijker bij een ander laten. En de een doet het niet hetzelfde als de ander.

Waarschijnlijk toch te danken aan EMDR dat ik nu meer vanuit rust handel en daarom veel minder zinloosheid voel. Bedankt daarvoor.

Cliëntervaring van Allard met Hypnobalance

Onlangs enkele sessies bij Johan gehad. Een prettige ervaring. Je gaat geen langdurige trajecten aan, en komt snel tot de kern van de zaak. Daar is ook direct duidelijkheid over; in een paar sessies moet je beter in je vel zitten.

Johan is een prettige en toegankelijke man die op gelijkwaardig niveau met je spreekt en denkt in oplossingen. Dit zorgt ervoor dat de drempel waar ik overheen moest snel verdween en daarmee kwamen we snel tot de kern van de zaak.

Het klopte, na een paar sessies kreeg ik een emdr en dat werkte! Daarna alles nabesproken en de afspraak gemaakt dat als het nodig is dat ik nog eens terug ga. Mocht ik die behoefte hebben zal ik dat ook zeker doen.

Een boel voordelen dus ten opzichte van het reguliere circuit waar je vaak door een lang traject moet en ook, zoals ik eens ervaren heb gesprekspartners tegen kunt komen die belerend en verheven over kunnen komen.

Allard

Cliëntervaring van Marloes met Hypnobalance

Je hebt me enorm goed geholpen met het sexueel misbruik te verwerken en ook de rol die mijn moeder speelde. Het heeft veel lucht gegeven en ik kan er nu ook rustig over praten. Heel fijn!

Ik wil je nog wel heel hartelijk bedanken voor alles wat je voor me gedaan hebt en de zaken waar je me mee geholpen hebt. Ik zal je ook zeker aanbevelen bij anderen want ik was erg tevreden over je behandelingen.

Cliëntervaring van Laura met Hypnobalance

Een aantal jaren geleden heb ik een ongeluk gekregen, en heb een tijd in het ziekenhuis gelegen. Ik weet daar niet veel meer vanaf, maar al de dingen die eromheen gebeurde, vond ik erg moeilijk.

Ik kreeg na een tijd last van allerlei dingen toen de lichamelijke moeilijkheden grotendeels voorbij waren. Toen begon ik er pas echt over na te denken wat er allemaal gebeurd was, en drong het pas langzaam door bij me. Ik kreeg last van nachtmerries en veel stress, en het ging niet meer goed op school en rijles. Iedereen zei dat ik hulp moest gaan zoeken, maar ik wilde niet naar de ‘gewone’ psychologen.

Daar had ik al ooit bij gelopen, en vond dat niet fijn, en het hielp ook niet. Toen ben ik naar de dokter gegaan en die gaf me het advies een EMDR therapeut te zoeken die me aansprak. Zo ben ik bij Hypnobalance terecht gekomen.

De gesprekken vond ik fijn om mijn hart te luchten, en ik kreeg meer inzicht in mezelf. Ik vond de EMDR sessies wel erg heftig, maar daardoor kan ik er nu wel mee omgaan. Ik merk dat er steeds meer positieve veranderingen en gebeurtenissen in mijn leven komen. Ik heb tegenwoordig nog maar sporadisch nachtmerries, die veel minder heftig zijn dan eerst.

Mijn concentratie is ook weer een stuk beter, waardoor ik ook minder stress heb.

groetjes Laura

Cliëntervaring van Monique met Hypnobalance

De laatste jaren voelde het als overleven en daarnaast vluchten in de vorm van zoveel mogelijk op reis te gaan. Op het gebied van relaties leek het wel alsof ik telkens de verkeerde keuzes maakte, zodat ik meestal verdrietig daarvan werd en ook op het werk ging het steeds moeizamer. Ik werd steeds meer onzeker, sliep slechter maar had geen vertrouwen in het voeren van gesprekken met een psycholoog.

De afgelopen jaren had ik al meerdere psychologen bezocht maar ik had niet het idee dat het hielp. Op een gegeven moment kon ik niet meer werken. Volgens mijn huisarts had ik een burn-out met depressie.
Van een vriend hoorde ik over Johan en deze vriend vroeg me of ik niet eens wilde proberen of dit wat voor me was.

Het was de eerste keer dat ik er vertrouwen in had, al na het eerste bezoek. Johan straalde rust uit, kon heel goed benoemen waar mijn pijnpunten zaten en stap voor stap heeft hij me geholpen mijn problemen inzichtelijk te maken. Ik voelde me sterker, geen slachtoffer meer van mijn verleden.

Met behandelingen, veel geduld en optimisme en zelfs met humor op zijn tijd zijn we mijn leven doorgelopen en heeft hij er mede voor gezorgd dat ik niet meer vast zit aan het verleden en aan negatieve gevoelens.

Johan is integer en daarom werkte het bij mij.  Het gaf me een veilig gevoeldat ik hem ook buiten de behandelingen kon bereiken, mocht dat nodig zijn. Ook nu ….na mijn behandelingen, weet ik dat ik altijd een beroep op hem kan doen, mocht het in de toekomst weer wat minder met me gaan.

Bedankt Johan

Cliëntervaring van Tony met Hypnobalance

Cliëntervaring van Tony met Hypnobalance
Medio 2011 kondigde mijn vrouw te willen scheiden. Onze relatie was niet perfect, maar dit kwam toch als een verrassing. Het gebeurde op een lastige periode in mijn leven omdat ik net met de VUT was en de kinderen op één na waren uitgevlogen. Daar kwam bij dat het huis moest worden verkocht. Mijn ex-vrouw zette er vaart achter en als snel kwam er een mediator en de zaken werden zakelijk en vlug afgewikkeld.

Hoewel ik dacht met beide voeten op de grond te staan brokkelde hierna mijn wereld ineens helemaal af en ik kon nog nauwelijks slapen, had last van spontane tranen, veel pijn van binnen, voelde me onzeker en kon niet meer logisch nadenken. Contact met mijn ex-vrouw was voor mij nog nauwelijks mogelijk.

Toen nam ik het besluit om hulp te zoeken en zo kwam ik terecht bij Hypnobalance. Na enkele intake gesprekken kreeg ik mijn eerste EMDR behandeling, die mij na enkele dagen al verlichting bracht. Hierna volgde nog 2 EMDR behandelingen gecombineerd met enkele gesprekken. Tijdens de 2e behandeling bracht Johan mij naar de kern van mijn probleem en na enkele dagen knapte ik ineens erg op. De 3e EMDR behandeling was voor mijn gevoel een soort afronding. Kreeg de zaak ineens onder controle, kon weer normaal slapen, denken en doen. Het was alsof ik het boek met een goed gevoel kon sluiten. De herinneringen blijven maar de nare emoties blijven achterwegen.

Het contact met mijn ex-vrouw is weer normaal, zoals het hoort. Ouderavonden, kinderfeestjes etc vormen geen enkel probleem. Verder ben ik ineens bezig met eens goed na te denken wat ik wil met mezelf, zie ineens dat er een wereld voor me open ligt. Allemaal goed dus.

Groetjes

Tony