Therapie Den Bosch - Hypnobalance

Begrijpen en Begrepen worden

Thuispraktijk voor Hypnotherapie, Hypnose, EMDR, Psychotherapie), Coaching, Advies & Relatietherapie

Welkom bij Therapie Den Bosch

 

Corona en de besluiten ons daartegen te beschermen hebben een grote impact op ons leven en op onze mentale gezondheid. Het leven verandert snel en eigenlijk weet niemand hoelang dit nog gaat duren.

Hypnobalance/ Johan de Jong helpt je graag om hier voor jezelf meer grip op te krijgen met professoneel advies en tools om zaken wat gemakkelijker los te laten en in balans te blijven.

 

Herken je je in onderstaande vragen?

 • Heb je behoefte aan meer balans, rust, ruimte, autonomie, kracht en/of liefde voor jezelf?
 • Heb je last van angsten of kom je niet los van dingen die zijn gebeurd?
 • Kun je je draai niet meer vinden in je relatie, gezin of werk?
 • Ervaar je minder voldoening dan voorheen of lijk je soms de controle kwijt te raken?
 • Zijn je doelen onduidelijk, loop je telkens tegen dezelfde dingen aan?
 • Weet je eigenlijk niet meer waar je nog goed aan doet of kom je maar niet los van wat er is gebeurt?
 • Wordt je belemmerd door eigen overtuigingen of loop je weg van bepaalde gevoelens?
 • Benut je niet al je capaciteiten of voel je je minder betrokken dan voorheen?
 • Kun je je draai niet vinden door de prikkels die op je afkomen?
 • Is het verdriet dat je voelt gewoon te groot?
 • Kun je emotioneel niet loskomen van een ex-geliefde, scheiding of ontslag.
 • Heb je behoefte aan meer balans en/ of lukt het maar niet om gelukkig te zijn?

Als je geraakt wordt door bovenstaande vragen is het mogelijk tijd voor een ervaren therapeut/ coach die begrijpt waar je doorheen gaat en werkt met de meest moderne technieken. Iemand die je, zo snel als voor jou mogelijk, brengt naar een punt waar je weer kunt genieten van de persoon die je echt bent.

De aanpak is praktisch en doelgericht. De oorzaken van de klachten worden onderzocht en aangepakt. Dit wordt gedaan door de inzet met de meest effectieve methoden en technieken zodat je in korte tijd weer de goede kant op gaat.

Johan de Jong helpt je jezelf opnieuw te ontdekken en je boosheid, pijn en verdriet achter je te laten. Als jij bereid bent eerlijk en open met jezelf aan het werk te gaan hoort Johan graag van je.

Na een doorgaans kort traject heb je zelf de regie weer terug en voel je je onafhankelijker en krachtiger. Je merkt dat er weer ruimte ontstaat voor ontwikkeling, groei en de leuke dingen in het leven.

De sessies kunnen zowel overdag als in de avond en zowel op werkdagen als in het weekend worden ingepland.

Heeft u hierover vragen bel dan gerust met 073 – 7113310 of vul het contactformulier in.

Corona-Virus/ Covid19

Hypnobalance is  ook in deze moeilijke periode open dus neem gerust contact op als u vragen heeft of een afspraak wilt maken.

We houden ons daarbij  aan de richtlijnen van het Kabinet/ RIVM.

Bij twijfel over uw gezondheid kom niet. We maken dan kosteloos een nieuwe afspraak. 🙂

Alle Goeds,

Johan de Jong, 

Tel. 073-7113310

Positief - duim omhoog - praktijk Hypnobalance

Wat vinden cliënten van Therapie Den Bosch – Hypnobalance?

Om je een idee te geven hoe anderen de Hypnotherapie/ coaching hebben ervaren is er een speciale pagina met cliëntervaringen op deze website waar voormalige cliënten aangeven hoe ze de sessies met Johan hebben ervaren. Dit geeft door de verscheidenheid van de verhalen een goede indruk hoe er wordt gewerkt. Tegelijkertijd is iedereen uniek en wordt er in het eerste gesprek goed gekeken en overlegd wat er nodig is. Het blijft maatwerk en wat goed is voor de een hoeft niet van toepassing te zijn op een ander. De meest recente client-ervaring staat hieronder.

Johan heeft mij uitstekend geholpen bij het achter me laten van “oud zeer”. Het begon ermee dat ik een soort spanning voelde die ik niet kon benoemen en oplossen maar ik had wel een vermoeden richting post traumatische stress gerelateerde aandoeningen. Mijn vrouw en ikzelf ook hadden er zoveel last van dat ik besloot hulp te zoeken. Wat gezocht op internet en zo bij Johan uitgekomen. In de eerste sessie heeft Johan vragen gesteld, heb ik daarna al mijn negatieve ervaringen op papier gezet en zijn we aan de slag gegaan met EMDR. Dat was mentaal wel zwaar, 3 A4-tjes met alleen maar “shit” aan vervelende gebeurtenissen maar er moest gewoon wat gebeuren… We begonnen met het sterkste voorval, een ongeluk in het verkeer, waar ik dagelijks nog last van had. Na 2 sessies voelde ik direct een last van mijn schouders vallen en merkte dat dit de juiste weg zou zijn. We gingen door met andere voorvallen: de relatie met mijn overbezorgde moeder, agressieve vader en als laatste onderwerp werkgevers die het onmogelijke van mij geëist hadden. Na iedere sessie EMDR voelde ik me weer een stapje verder verlost van het rugzakje dat ik (onbewust) overal mee naartoe droeg. Momenteel ga ik door het leven met een soort innerlijke rust die ik (te) lang niet meer gevoeld heb. Ik heb het verleden achter mij gelaten en ook nieuwe inzichten over mezelf gekregen over hoe dingen ervaar en gedetailleerd opsla. Johan bedankt voor je hulp hierbij!   — Voor alle overige Clientervaringen klik hier —
Miko

Even voorstellen

Johan de Jong, therapeut en coach, heeft meer dan 20 jaar fulltime ervaring in de hulpverlening, coaching en management. Hij heeft therapie Den Bosch – Hypnobalance opgericht in 2007. Cliënten komen inmiddels uit heel Nederland naar zijn thuispraktijk in ‘s-Hertogenbosch.

Hij heeft velen met succes geholpen bij het aanpakken van hun klachten, verdriet, angsten, spanningen, onzekerheden, groei en ontwikkeling.

Johan is gediplomeerd hypnotherapeut, erkend en geregistreerd als registertherapeut bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en aangsloten bij de RBCZ.

Cliënten ervaren hem als prettig, direct, open, betrokken, intuïtief, humor, 5d. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn opleidingen (Psychologie, Hypnotherapie & EMDR en Bedrijfskunde), meditaties, verre reizen en zijn talent zich te kunnen inleven in de gevoelswereld van anderen.

Het geeft hem veel voldoening cliënten weer naar buiten te zien lopen zonder of met sterk verminderde klachten en/ of betekenisvolle nieuwe inzichten. Hij kan zich geen dankbaarder werk voorstellen. Maatwerk, integriteit en het centraal stellen van de cliënt is daarbij vanzelfsprekend.

Alvast dank voor uw vertrouwen in Hypnobalance.

Tarieven en Voorwaarden

Vergoedingen

Hypnobalance voldoet aan alle kwaliteitseisen van de zorgverzekeraars waardoor de sessies meestal (deels) vergoed worden via uw aanvullende verzekering. Mogelijk kunt u de therapiekosten als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte of te verhalen via uw werkgever (bijscholing/ ontwikkelingsbudget). Clienten kunnen de factuur ook op naam van de eigen zaak laten zetten. 

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u het contactformulier gebruiken of bellen met de afsprakenlijn:  073 – 711 33 10. We bellen u graag terug.

Tarieven

Het basistarief is 128 euro voor 60 minuten. Het tarief voor Hypnose & EMDR is 158 euro (75 minuten). Bij een eventuele uitloop komt er 30 euro per vol kwartier bij. 

Indien de factuur op naam komt van het (eigen) bedrijf zijn de bovenstaande tarieven ex btw. 

De kosten worden direct na de sessies voldaan (of contant of via een ING betaalverzoek), tenzij anders schriftelijk afgesproken. Uw factuur ontvangt u wekelijks in PDF formaat.

Alle voorwaarden treft u hier.

Thuislocatie Hypnobalance

Hypnobalance thuislocatie 's-Hertogenbosch

Bereikbaarheid

De locatie is zeer goed te bereiken zowel met openbaar vervoer als de auto. Bezoekadres: Onderwijsboulevard 126 5223 DH  te ‘s-Hertogenbosch Naar Google maps (route)

Met de trein

Kom je met de trein dan verlaat dan het station aan de Paleiskwartier zijde. Je loopt dan langs het Paleis van Justitie de Leeghwaterlaan uit tot aan de Onderwijsboulevard. Hier ga je linksaf en bel je aan op nummer 126.

Met de auto

Kom je met de auto volg dan de borden ‘s-Hertogenbosch Centrum/ West/ Paleiskwartier. Het is het meest handig te parkeren in parkeergarage Paleiskwartier; Hugo de Grootlaan 84 5223 LC ‘s-Hertogenbosch. Uit de parkeergarage loop je linksaf tot aan de doorgaande weg. Op de Onderwijsboulevard ga je rechtsaf en bel je aan op nummer 126. Het is ook mogelijk (betaald) te parkeren voor het gebouw. Voor de hoofdingang is tevens 1 invalide parkeerplaats.

Liever afspreken op een andere Locatie?

Is het zeer onhandig voor je of niet mogelijk af te spreken op de thuislocatie van Hypnobalance in Den Bosch is het mogelijk in goed overleg een afspraak te maken bij je thuis of op een andere locatie van uw voorkeur (met een maximum van 25 minuten reistijd vanuit Den Bosch).